Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

750 Herentalsenaren krijgen aanmaning uit 2007 : financieel beheerder stad onder vuur

Financieel beheerder Johan Vinck van de stad Herentals staat onder vuur. Hij verstuurde recent 750 iets té strenge aanmaningsbrieven om achterstallige milieubelasting uit 2007 te innen.

 

De geadresseerden zijn inwoners die volgens de Herentalse dienst financiën hun milieubelasting van 2007 nog niet hebben betaald. De financieel beheerder dringt er op aan om de opstaande schuld,  bedragen tussen 52 en 106 euro, binnen 2 dagen te betalen. Bij niet-betaling zal de stad meteen een gerechtelijke procedure opstarten.

Heel wat inwoners reageerden totaal verrast. Enerzijds door de toon van het schrijven, anderzijds omdat ze de voorbije jaren niets hebben gehoord van een niet-betaalde belasting. Op de dienst financiën regende het klachten.

Schepen van financiën Jan Bertels (SP.A) :  ‘Het is de wettelijke plicht van de ontvanger om niet betaalde facturen te innen. Maar de toon die in de brief werd gebruikt,  is helemaal niet klantvriendelijk. De termijn van 2 dagen is veel te kort. Ik ga onze  financieel beheerder hierover aanspreken. Er komt  een 2e brief waarin op een beleefde manier het probleem wordt uitgelegd en waarin een langere termijn wordt gesteld.'

De schepen wil uitzoeken waarom de financieel beheerder niet eerder de zogenaamde wanbetalers heeft aangeschreven. Ingrijpen nu was wel nodig, omdat de stad door de verjaring volgend jaar geen bedragen uit 2007 meer kan innen. Of er ook nog onbetaalde facturen uit 2008 of 2009 openstaan, weet financieschepen Bertels helemaal niet.

Wordt vervolgd.

Deel dit artikel